ŽUPNE OBAVIJESTI ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA 26. ožujka – 02. travnja 2017. Radosna nedjelja (Domenica Laetare)

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

     Prva subota – molitva za svećenička i redovnička zvanja

 

  1. DODATNO ANIMIRANJE  ŽUPLJANA  ZA  SMJEŠTAJ  SUDIONIKA  SHKM – VUKOVAR 2017.

     Naš je nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić, ponovno uputio poziv  svim župama na području naše nadbiskupije, za dodatnim smještajem mladih sudionika SHKM u Vukovaru. Naime, za smještaj se prijavilo 23 000 mladih a do sada je osigurano 14 640 ležaja, po obiteljima. Nedostaje još 8 500 ležaja! Stoga vas opet molim, dragi vjernici, da se odazovete za smještaj mladih jer se do sada kod nas prijavilo 48 obitelji sa 135 ležaja. Planirali smo prihvatiti najmanje 150 mladih i više. Zbog sigurnosti trebamo imati koji ležaj više. Hvala na razumijevanju! Prijavite se za smještaj.

 

  1. KATEHEZA ZA  SUDIONIKE SHKM – VUKOVAR  2017., 30. III 2017. u 20.00 sati.

     Ovo je predzadnja, 11.  Kateheza od predviđenih 12. Pozivam mlade na sudjelovanje a zahvaljujem članovima Odbora za pastoral mladih koji ih pripremaju kao i drugoima koji su nam se u ovom prijektu priključili.

 

  1. DEVET ČETVRTAKA  SV.  LEOPOLDU, 30. ožujka 2107.

     Ovoga četvrtka su nam gosti-hodočasnici iz župe Valpovo. Neka ih dobri Bog blagoslovi a sv. Leopold neka ih obdari milostima za koje mole. Hvala i članovima FSR-a koji će prirediti slance, kolače i drugo kako bismo ih mogli počastiti. Hvala i župnom mješovitom zboru koji je počastio slancima, kolačima i drugim, hodočasnike iz župe Belišće. Kroz zajedništvo raste i učvršćuje se naša vjera. Bog neka nas blagoslovi!

 

  1. PREDSTAVLJANJE KRIZMANIKA, 02. travnja 2017. – misa u 10.00 sati

     Neka ovaj znak predstavljanja i pristanka da budu „odrasli u vjeri“,  i nama bude poticaj da molimo za njih, njihove obitelji i kumove, da zajedno izgrađujemo našu župnu zajednicu i cijelu nam dragu Crkvu. Dragi roditelji i kumovi, dođite,  i na ovaj način svjedočite svoju vjeru onima koji su vam povjereni od Boga.

 

  1. USKRSNA ISPOVIJED  BOLESNIKA, 30. i 31. ožujka 2017. (četvrtak i petak)

     Bolesnike koje redovito obilazim ne  treba više prijavljivati, Ukoliko ima novih bolesnika koji nisu do sada prijavljivani, molim vas, dođite u župni ured i prijavite ih.

 

 

  1. VELIKA USKRSNA  ISPOVIJED  U  ŽUPI, 07. travnja 2017.

Raspored svete ispovijedi je od 10.00 do 12.00 sati te od 16.00 do 18.00 sati. Svakog utorka i petka u korizmi, prilika je da se ispovijedimo!

 

  1. NADBISKPIJSKI KRIŽNI  PUT  ZA  MLADE, 01. travnja 2017. – subota

Neka se mladi prijave u župni ured, a cijena putovanja je 30,00 HRK po osobi. Zajednički prijevoz na razini dekanata je organiziran za sve mlade. Vrijeme polaska ćemo znati uskoro.

 

  1. MINISTRANTSKI SUSRET, 02. travnja 2017. u 20.00 sati

     Ovime pozivam sve ministrante na sastanak koji će imati važnu temu priprave i rasporeda ministriranja za vrijeme nadolazećih blagdana.

 

  1. NOVI ANIMATOR ŽUPNOG  CARITASA I  KARITATIVNI  PROJEKTI

       Na sjdnici Odbora za karitativno služenje, 21. ožujka 2017., izabran je novi animator župnog Caritasa, gospodin Iris Kolarević. Dosadašnji se animator gosp. Antun Kladarić, zahvalio na službi. Ovime mu želim srdačno zahvaliti za 11 godišnje služenje braći i sestrama u potrebi. Neka ga Bog blagoslovi a zagovor sv. Leopolda neka ga i dalje prati kao vrijednog župnog suradnika.

  1. a) „Košara ljubavi za potrebite“ – ispred oltara stoji košara za darove koje ćete donijeti za potrebite. Unaprijed zahvaljujem na svemu što činite za njih.
  2. b) „Svijeće za Vazmeno bdijenje“ ćemo imati u crkvi na Veliku subotu prije bdijenja a vaš doborvoljni prilog ćemo koristiti za karitativne projekte. Hvala unaprijed.
  3. c) „Maslinove grančice“ ćemo imati prije svetih misa na Cvjetnicu a vaš dobrovoljni prilog ćemo koristiti za karitativne projekte. Hvala vam na svemu što činite na našu braću i sestre u potrebi.

 

  1. TRINAEST UTORAKA  SVETOM   ANTUNU  PADOVANSKOM

Nastavljamo sa pobožnošću koja će nam biti priprava na hodočašće u Tvrđu, 13. lipnja 2017.

 

  1. KRIŽNI PUT I  ŽUPNA  KATEHEZA su prema rasporedu kojeg imate na oglasnim pločama i internetskim stranicama župe.

 

  1. VIKARIJAT U  OSIJEKU i dalje organizira susrete, seminare, predavanja kako je navedenno na plakatu koji se nalazi naoglasnoj ploči. Ovime ujedno skrećem pažnju na predavanje dr. sc. Sandre Ham, 28. IV 2017. u 19.30 sati s temom: „Deklaracija i njezini učinci“ a vezano je za identitet i održivost hrvatskog jezika u komunističkom režimu.

 

  1. UPIS MISNIH NAKANA  ZA  SVIBANJ   2017. je u nedjelju, 02. travnja 2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *