ŽUPNE OBAVIJESTI 21. NEDJELJA KROZ GODINU 27. kolovoza – 3. rujna 2017.

BLAGDANI U TJEDNU:
Sv. Monika – danas
Sv. Augustin – ponedjeljak
Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – utorak

2. ISPOVIJED ŠTOVATELJA PRESVETOG SRCA ISUSOVA je u petak u redovito vrijeme.

3. ŽUPNO HODOČAŠĆE U ILAČU, 16, rujna 2017.
Cijena putovanja je 50,00 HRK po osobi koju treba uplatiti prilikom prijave.
Osim što je molitveno-zahvalno, župno hodočašće je prigoda da se bolje upoznamo i zbližimo radi ostvarenja pastoralnih ciljeva kao i svega što doprinosi boljitku naše župne zajednice.

4. UPIS MISNIH NAKANA ZA LISTOPAD 2017.
Kako imamo lijepo iskustvo ljetnog rasporeda jutarnjih svetih misa radnim danom u 08.00 sati, to ćemo nastaviti i subotom u 08.00 sati. Molim sve da na to obrate pozornost! Hvala vam na razumijevanju i podršci. Od rujna su večernje mise u 19.00 sati kao i u Briješću srijedom u redovito vrijeme u 17.00 sati. Kad za to dođe vrijeme, razmišljat ćemo o zimskom rasporedu večernjih misa!

5. MISA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE, 3. rujna 2017. u 10.00 sati
Za vrijeme mise će biti blagoslov djece, udžbenika i torbi. Djecu prvog razreda pozivam u procesiju prije početka mise, neka ponesu udžbenike i torbe koje ćemo blagosloviti. Dragi roditelji, dođite s djecom na svetu misu i blagoslov vaše djece koja su naša budućnost i neprocjenjivo blago!

6. ŽUPNO MJESEČNO KLANJANJE – SVAKIM PRVIM ČETVRTKOM
Na sjednicama ŽPV-a. Odbora za liturgiju i Odbora za pastoral mladih bilo je prijedloga da se jednom mjesečno slavi Euharistijsko klanjanje koje bi imalo za svrhu molitvu i zahvaljivanje za sve što nam dobri Bog daje radi svekolike koristi naše župne zajednice. Molitva da Bog podrži i providi naše planove i razmišljanja i zahvala za sve čime obilujemo njegovom providnošću i milosrđem.
Odbor za pastoral mladih je spreman preuzeti ulogu nositelja klanjanja s tim da se u animiranje i vođenje klanjanja uključuju i druge župne skupine i pojedinci jer je klanjanje otvoreno za sve župljane kao i sve ljude dobre volje koji navraćaju u ovo svetište, Leopoldovim četvrtkom.
Prvo ovakvo klanjanje će biti 7. rujna 2017. iza večernje svete mise koje će animirati Odbor za pastoral mladih.
Stoga pozivam sve vjernike naše župne zajednice da nam se pridruže! Animirajte i pozovite sve koji imaju želju za ovom pobožnošću!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *