ŽUPNE OBAVIJESTI 33. NEDJELJA KROZ GODINU 19. – 26. studenog 2017.


1. BLAGDANI U TJEDNU:
Bl. Salomeja – danas – obavezan spomendan za našu nadbiskupiju
Prikazanje BDM – utorak
Sv. Cecilija – srijeda
Sv. Klement – četvrtak
Sv. Andrija Dung-Lac – petak
Sv. Katarina Aleksandrijska – subota

2. BLAGOSLOV KAMENA TEMELJCA ZA NOVI SAMOSATN MARIJINIH SESTARA ČUDOTVORNE MEDALJICE, 2. prosinca 2017.
Svetom misom u 11.00 sati koju predvodi mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki, počinje svečanost blagoslova kamena temeljca za novi samostan. Poslije slavlja svete mise, blagoslov je kamena temeljca na budućem prostoru samostana. Nakon blagoslova je domjenak za uzvanike u pastoralnom prostoru župe. Dragim sestrama želimo srdačnu dobrodošlicu u našu župnu zajednicu! Ova molitvena oaza redovnica, duhovno je bogatstvo za našu župnu zajednicu – prvo svetište sv. Leopolda među Hrvatima.

3. ZORNICE – 06.30 sati
Svako jutro radnim danom slavimo zornice kao pripravu za svetkovnu Gospodinova rođenja. Posebno su pozvana djeca i mladi, napose krizmanici kao i svi koji se na ovaj način pripremaju za ovaj veliki blagdan. Pripremit ćemo i animaciju za djecu a nagrade vrijednim zorničarima neće izostati.

4. HODOČAŠĆE GOSPI OSJEČKOJ, 06. prosinca 2017. – Franjevački samostan u Tvrđi
Naša je župa pozvana na slavlje devetnice Gospi Osječkoj koja će se slaviti svetom misom u 18.00 sati. Župni zbor je pozvan animirati liturgijsko pjevanje. Svi koji žele pozvani su na slavlje u Tvrđu u Franjevački samostan.

5. SV. CECILIJA – ZAŠTITNICA PJEVAČA – misa i domjenak, 22. 11. 2017.
Svim je pjevačima, članovima župnih zborova ovim putem upućen poziv na slavljenje svete mise u 18.00 sati a zatim na domjenak u pastoralnom prostoru župe. Molim članice župnih zborova da donesu kolače a jelo i piće je dar župe. Članovi župnog dječjeg zbora će imati domjenak u subotu, 25. 11. 2017. u 13.00 sati.

6. GOSTI IZ ŽUPE GRADNIĆI / MOSTAR – ZAJEDNIČKO SLAVLJE SVETE MISE U NAŠOJ ŽUPI – danas
Na naš prijedlog da zajedno slavimo svetu misu u 10.00 sati pristali su naši dragi gosti te smo zajedno animirali liturgiju koju je predvodio i propovijedao fra Nikola Rosančić, župnik iz Gradnića. Lijepo zajedničko bratsko slavlje! Neka ih Bog blagoslovi za sretan povratak u Gradniće!

7. DEVETNICA BEZGREŠNOM ZAČEĆU BDM U VALPOVU, 07. prosinca 2017.
Na 16. sjednici Odbora za pastoral mladih, dogovoreno je da će naš Župni zbor mladih animirati liturgijsko pjevanje na svetoj misi koju će predvoditi naš župnik. Poslije svete mise predviđeno je druženje s mladima župe Valpovo.

8. NOVA MINISTRANTSKA LITURGIJSKA ODIJELA – nabava
Na posljednjoj sjednici ministranata, odlučili smo se za nove male ministrante, nabaviti nova liturgijska odjela za što su nam potrebna sredstva koja molimo da nam darujete na izlazu iz župne crkve. Unaprijed zahvaljujemo u ime svih ministranata!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *