ŽUPNE OBAVIJESTI ISUS KRIST, KRALJ SVEGA STVORENJA 26. studenog – 3. prosinca 2017.

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

     Jakov Markijski – utorak

Sv. Andrija – četvrtak

     Svršetak liturgijske godine – započinje vrijeme došašća

 

  1. SVEČANO PRIMANJE  MEĐU MINISTRANTE, 03. prosinca 2017. u 10.00 sati

Na svetoj misi će biti primljeni

u ministrante dječaci i djevojčice iz nižih razreda osnovne škole. Radujemo se tom važnom događaju za našu župnu zajednicu. Vas draga braćo i sestre potičem na molitvu za njih i njihove obitelji kao i za sve one koji će nam se pridružiti u službi kod oltara. Srdačno zahvaljujem za novčane priloge, draga braćo i sestre,  koji su dostatni za izradu haljinica i kupovinu pojaseva.

 

  1. HODOČAŠĆE GOSPI  OSJEČKOJ, 06. prosinca 2017.

Svi smo pozvani na hodočašće Gospi Osječko u Franjevački samostan u Tvrđi akoje započinje molitvom svete krunice od 17.30 sati a zatim slavlje svete mise u kojoj liturgijsko pjevanje animira naš župni zbor sastavljen od  članovima iz svih triju naših naselja.

 

  1. EUHARISTIJSKO KLANJANJE, 14. prosinca 2017.

Zbog poziva na devetnicu u čast Bezgrešnog Začeća BDM u Valpovu, prijedlog je da naše mjesečno euharistijsko klanjanje bude u četvrtak, 14. prosinca 2017. u 18.00. Budući da već slavimo zornice, neće toga dana biti večernje svete mise nego samo klanjanje.

 

  1. BOŽIĆNA ISPOVIJED  BOLESNIKA

Za prvi petak neće biti ispovijedi za štovatelje Presvetog Srca Isusova nego ćemo to učiniti pred Božićnu ispovijed u župi kad budemo znali točan termin velike Božićne ispovijedi. Za sve vjernike naše župe.

 

  1. DEKANATSKI SUSRET  BRAČNIH PAROVA – DUHOVNA OBNOVA, 2. XII 2017.

U Vikarijatu Osijek, održat će se ova duhovna obnova za sve bračne parove obaju osječkih dekanata s početkom u 16.30 sati. Svi koji to žele su dobrodošli.

    

  1. „KOŠARA SOLIDARNSOTI  ZA  BRAĆU  U  POTREBI“ u Adventu

     Ispred oltara će i ove godine biti postavljena ova košara u znak solidarnosti i potpore našoj braći u potrebi. Svima zahvaljujem na darovima!

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Karlo i Borna Alerić, sinovi Kristijana i Mirne r. Ivić.

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Hrvoje Rališ – Antea Šuljug;

Stjepan Odak – Ana Tolj.

 

  1. „ISTINA O ISTANBULSKOJ“ – tribina

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ održava tribinu u župi Osijek 3 – Donji Grad, 30. studenoga 2017. u 19.30. Svi su dobrodošli upoznati se s posljedicama ove konvencije i podržati katoličku inicijativu.

 

  1. HODOČAŠĆE MLADIH GRADA  OSIJEKA – PUTEVIMA  A. STEPINCA

       U subotu 9. prosinca 2017. u 7.00 sati je polazak hodočasnika na navedeno hodočašće u kojem će slaviti misu u Mariji Bistrici, posjetiti grob bl. A. Stepinca u Zagrebu i moliti kod Kamenitih vrata. U slobodno vrijeme je posjet adventskom sajmu i drugo. Objed je iz vlastitog ruksaka. Cijena putovanja je 100,00 HRK. Prijaviti se trebate do 3. prosinca 2017. u župnom uredu ili internetom na stranici  DUHOS-a.

 

  1. ŽUPNA KATEHEZA je prema redovitom rasporedu.

 

  1. BLAGOSLOV KAMENA  TEMELJCA  ZA  NOVI  SAMOSATN  MARIJINIH SESTARA ČUDOTVORNE  MEDALJICE, 2. prosinca 2017.

Svetom misom u 11.00 sati koju predvodi mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki, počinje svečanost blagoslova kamena temeljca i gradilišta za novi samostan. Poslije slavlja svete mise,  blagoslov je kamena temeljca na budućem prostoru samostana. Nakon blagoslova je domjenak za uzvanike u pastoralnom prostoru župe. Dragim sestrama želimo srdačnu dobrodošlicu u našu župnu zajednicu! Lijepo je imati vas u župi na blagoslov svih vjernika! Ova molitvena oaza redovnica, duhovno je bogatstvo za našu župnu zajednicu – prvo svetište sv. Leopolda među Hrvatima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *