Blagoslov kamena temeljca- župnikov pozdrav sestrama u znak dobrodošlice

Drage i poštovane Marijine sestre Čudotvorne medaljice, poštovana s. Irma glavna poglavarice, poštovana s. Kajo, provincijalna poglavarice, poštovani gospodine nadbiskupe Đuro, poštovani fra Jure, provincijalu Hrvatske kapucinske provincije, poštovani gosp. Darko Ojvane, direktore tvrtke „Respect“ i glavni projektantu, poštovani gospodine Marko Milasu, direktore tvrtke „Težište“, i glavni izvođaču radova, poštovani gosp. Ivane Rajkoviću, direktoru tvrtke „Medikol“ , poštovani uzvanici i gosti, dragi župljani svetišta sv. Leopolda Mandića, prvog njegovog svetišta među Hrvatima,

 

Srdačno vas sve  pozdravljam prigodom ovog povijesnog događaja kako za Družbu Marijinih sestara Čudotvorne medaljice  tako i za našu župnu zajednicu u kojoj se gradi  provincijalna kuća dragih i poštovanih Marijinih sestara Čudotvorne medaljice.

 

„Evo službenice Gospodnje“ geslo je vaše cijenjene Družbe drage sestre, koje vas potiče na predanost i raspoloživost za Božje planove u kojima je Blažena Djevica Marija najizvrsniji primjer otvorenosti i suradnje s Bogom pa i onda, kada su pred njom stajale nepoznanice neshvatljive za jednu jednostavnu židovsku djevojku koja je s vjerom i ljubavlju osluškivala Božji glas. Bog je računao na njezinu neznatnost ali i odlučan odgovor; neka mi bude!

 

Evo službenica Gospodnjih u novoj sredini, u našoj župnoj zajednici!

 

Vjerujemo da je Božja providnost upravo baš ovo htjela; poslati vas u zajednicu kojoj je sv. Leopold zaštitnik ali i veliki štovatelj Majke Božje, kakvog ga poznaje Crkva. Ovaj mozaik kojega gledamo iznad oltara naše župne crkve, potiče nas na promišljanje o njegovoj nježnoj pobožnosti prema BDM Kraljici kršćana, koja s ljubavlju gleda dvojicu velikih ljudi koji svojim životom i molitvom mogu zagovarati i doprinijeti jedinstvu svih Kristovih učenika.

 

Evo službenica Gospodnjih koje pod zaštitom Bezgrešne Djevice žele svojim životom i radom odgovoriti na suvremena pitanja koja postavlja jednostavan čovjek željan Bože blizine, ljubavi i milosrđa. Kako je vaša misija drage sestre; učiniti se bližnjim onima koji su oslabljeni bolešću i drugim nedaćama, to se  pred vas postavlja nastavak te misije prema onima koji boluju od suvremenih bolesti koje razaraju dušu čovjeka ranjenog nedostatkom žive vjere, otuđenjem i „raznim izmima“ koji ga udaljuju od njega samog pa i od Stvoritelja koji ljubi ljubljeno biće, čovjeka.

 

Evo službenica Gospodnjih na radost svih nas vjernika župe sv. Leopolda Mandića! Neka bude novo vrijeme, neka budu novi znakovi, neka bude bolji svijet, neka vaša prisutnosti u našoj župnoj zajednici bude vrijeme ispunjeno svjedočanstvom i zauzetošću za svekoliki napredak kako vaše Družbe tako i dobrobit naše župne zajednice.

 

Drage sestre dobrodošle i ugodno se osjećajte u našoj sredini! Neka bude!

 

U Osijeku, u prvom svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića među Hrvatima, 02. prosinca 2017. godine

Ivica Rebić, župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *