ŽUPNE OBAVIJESTI III. NEDJELJA DOŠAŠĆA 17. – 24. prosinca 2017. Radosna nedjelja – Dominica Gaudete Nedjelja Caritasa

  1. „JASLICE OD PRIRODNIH MATERIJALA“ – nešto novo u našoj župi

Na uobičajenom mjestu u župnoj crkvi kao i u Briješću će biti postavljene figure načinjene od prirodnih materijala koje su izradili volonteri naše župne zajednice. To neće biti klasične figurice nego ugrubo obrađeno drvo „odjeveno“ u likove Isusa, Marije, Josipa, pastira, triju kraljeva, životinja…  To će biti naš doprinos ljepšem i radosnijem Božiću! Srdačno zahvaljujem svima koji su sudjelovali u osmišljavanju, izradi, postavljanju i uređenju jaslica.

 

  1. RADIJSKI PRIJENOS  POLNOĆKE  IZ  NAŠE  ŽUPNE  CRKVE U 24.00 SATA

Kratka reportaža o našoj župnoj zajednici će biti uvod u direktni radijski prijenos polnoćke iz naše župne crkve koju prenosi HRT – Studio Osijek.

 

  1. BLAGOSLOV OBITELJI  2017./2018.  GODINE

Početak  blagoslova obitelji je iza jutarnje mise, tj. oko 09.00 sati. Običaj je da obitelji ugoste svećenika i ministrante za objed te vas ovim putem potičem da to učinite čim prije kako bismo mogli napraviti raspored.

 

  1. „BOŽIČNI KOLAČ  ZA  BRAĆU  U  POTREBI“

Župni Caritas moli da darujete kolače za potrebite s tim da ih donesete u župu u srijedu  20. prosinca 2017. od 17.00 do 18.00 sati. Kolači neka budu suhi kako bismo ih lakše pakirali i dostavili potrebitima. Podjela poklona potrebitima će biti ovaj tjedan!

 

  1. MEDITACIJA I BOŽIĆNE  PJESME POLA  SATA  PRIJE  POLNOĆKE

     Meditaciju su osmislili članovi Odbora za liturgiju i molitveni život u suradnji s Odborom za pastoral mladih. Svima srdačno zahvaljujem i želim da ovakvih ideja i projekata bude više! Oni nas potiču da svoje talente darujemo zajednici u kojoj živimo a doprinose zajedništvu i angažmanu svih vjernika koji osjećaju potrebu izgrađivati župnu zajednicu na ovaj način.

 

  1. ČIŠĆENJE I  UREĐENJE  ŽUPNE  CRKVE, 22. prosinca 2017. – petak u 10.00 sati

     Ovime pozivam sve vjernike dobe volje da nam se pridruže kako bismo ukrasili župnu crkvu kako priliči blagdanu kojega ćemo slaviti. Unaprijed zahvaljujem i radujem se našem zajedničkom doprinosu ljepšem i radosnijem Božiću!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *