ŽUPNE OBAVIJESTI 4. KORIZMENA NEDJELJA 11. – 18. travnja 2018. Radosna nedjelja (Dominica Laetare)

  1. BLAGDANI U TJEDNU:

     Obljetnica izbora pape Franje (2013.) – utorak

Sv. Patrik – subota

 

  1. VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB – osvrt

Na hodočašću je bilo 49 osoba. Došli smo u Krašić oko 10.00 sati, imali osobnu pobožnost pred relikvijom bl. Alojzija Stepinca, posjetili sobu njegova preminuća i župni stan zatočeništva, sudjelovali u pobožnosti koju je predvodio nadbiskup u miru mons. Marin Srakić i krenuli put Zagreba. Vrijeme je bilo pravo zimsko kao i u Zagrebu, ali bez padalina. U Zagreb smo došli iza 12.00 sati te se pješice od zgrade HBK uputili put katedrale. Sudjelovali smo na svetoj misi koju je predvodio nadbiskup mons. Dr. Đuro Hranić u zajedništvu s nadbiskupom Marinom i pomoćnim  biskupom zagrebačkim mons. Mijom Gorskim, koji nas je sve lijepo pozdravio u ime domaćina. Posjetili smo grob blaženika, pomolili se i uputili prema mjestu povratka kući. Atmosfera u autobusu i tijekom hodočašća je bila uistinu zajedništvo, radost, molitva i pjesma. Neka nas Gospodin blagoslovi u ovakvim i sličnim dobrima za nas osobno kao i za našu župnu zajednicu.

 

  1. „MASLINOVE GRANČICE ZA CVJETNICU“

     I ove godine ćemo imati osigurane maslinove grančice za Cvjetnicu koje možete uzeti na sam blagdan a dobrovoljni prilog za našu braću u potrebi možete ostaviti na mjesto predviđeno za to. Unaprijed zahvaljujem svima koji su se potrudili oko nabavke grančica kao i volonterima župnog Caritasa koji će nam pomoći da toga dana dođemo do njih.

 

  1. JOSIPOVO U  KARMELU U  ĐAKOVAČKA  BREZNICA – trodnevnica i slavlje svetkovine sv. Josipa

Naše drage sestre karmelićanke, molitvena oaza naše nadbiskupije, pozivaju nas na trodnevnicu povodom njihova nebeskog zaštitnika sv. Josipa kao i na samu svetkovinu 19. ožujka 2018. Raspored svetih misa možete vidjeti na našim oglasnim pločama.

 

  1. PRVI ČETVRTAK SV.  LEOPOLDU, 15. ožujka 2018.

     Kako se nitko iz đakovačkog dekanata nije javio za ovaj prvi termin, mi ćemo ga proslaviti kako i doliči; pobožnošću sv. Leopoldu i svetom misom.

 

  1. OBITELJSKI KRIŽNI  PUT  U ALJMAŠU  I DEKANATSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA
  2. a) Obiteljski križni put u Aljmašu je 18. ožujka 2018. od 16.00 sati na Kalvariji.
  3. b) Dekanatski susret bračnih parova je u Vikarijatu, 22. ožujka 2018. u 19.30 sati.

     Na oba susreta su pozvani bračni parovi koji to žele, a ja vas potičem da se prijavite župniku kako bismo mogli reći okvirni broj sudionika. Hvala unaprijed.

 

  1. USKRSNA ISPOVIJED BOLESNIKA je 15. i 16. ožujka 2018.

 

  1. SJEDNICA ODBORA ZA LITURGIJSKI I MOLITVENI ŽIVOT, 20. ožujka 2018.

U 19.00 sati je sjednica navedenog odbora na koju pozivam sve članove kako bismo dogovarali detalje liturgijskih slavlja nadolazećih blagdana.

 

  1. MOLITVA ŠENŠTATSKOG  POKRETA, 17. ožujka 2018.

Iza svete mise je molitva na koju su pozvani svi koji to žele.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *