ŽUPNE OBAVIJESTI- 3. – 10. lipnja 2018. DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU

  1. BLAGDANI U TJEDNU:

    Sv. Karlo Lwanga i drugovi mučenici – danas

Sv. Bonifacije – utorak

Sv. Norbet – srijeda

    PRESVETO SRCE ISUSOVO – petak

    Bezgrješno Srce Marijino – subota

Sv. Efrem – subota

 

  1. HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE – PODMILAČJE, 22. -24. 6. 2018.

    Sva su mjesta u autobusu popunjena.

 

  1. III. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI – U SPLITU I SOLINU, 15. i 16. rujna 2018.

Središnje misno slavlje je u nedjelju u 10.00 sati. Organizacija puta je u vlastitom aranžmanu a besplatni smještaj je u obiteljima u Splitu i okolici. Do 5. srpnja je potrebno izvijestiti o točnom broju hodočasnika tj. do tada je zadnja prijava. Ukoliko netko želi poći neka se javi u župni ured radi detaljnijih informacija i uputa.

 

  1. TIJELOVSKA PROCESIJA – osvrt

     Sunčan i prekrasan dan omogućio je poseban ugođaj radosti i oduševljenja sudionika Tijelovske procesije koju smo imali u našem župnom prostoru. Svaka je sjenica na svoj poseban način bila uređena i ukrašena tako da su plijenile pažnju i poglede vjernika. Vjerujem da je Isusu bilo drago privremeno boraviti u svakoj od njih, a njegov blagoslov i milosrđe neće izostati svima koji su pripremali sjenice kao i sudionicima procesije. Stoga još jednom srdačno zahvaljujem svim animatorima za uređenje sjenica i njihovim suradnicima. Neka Bog blagoslovi naše zajedništvo.

 

  1. PRVA SJEDNICA  ODBORA ZA PRIRPAVU PROSLAVE 50. OBLJETNICE ŽUPE, 5. lipnja 2018. ( utorak) u 19.30 sati.

Ovime podsjećam na sjednicu koju sam najavljivao i unaprijed zahvaljujem svim članovima Odbora koji će doprinijeti provođenju planiranih pastoralnih projekata u Jubilarnoj godini kao i svečanijem završetku našeg župnog jubileja. Neka nas sv. Leopold zagovara kako bismo milosrđem Božjim došli do jedinstva!

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Jakov Filipović i Amanda Vidaković.

 

  1. PROSLAVA SVETKOVINE SRCA ISUSOVA U SVETIŠTU U OSIJEKU, 8. 6. 2018.

Svečana sveta misa je u 19.30 sati u Rezidenciji Družbe Isusove u Stepinčevoj ulici. Pozvani su vi koji žele hodočastiti u Svetište Srca Isusova!

 

  1. ZAVRŠNICA KATOLIČKE MALONOGOMETNE LIGE – OSIJEK, 7. – 10. lipnja 2018.

     Zamoljeni smo primiti na smještaj jednu nogometnu ekipu do 10-tak mladića. Vjerujem da to neće biti problem našoj župnoj zajednici. Molim vas stoga da se javite u župni ured. Potrebno je 5 ili više obitelji. Svečano otvorenje je u Vikarijatu u četvrtak u 20.00 sati a finalna utakmica je u subotu u 20.00 sati na Zrinjevcu. Ulaz je besplatan. Pođimo podržati najbolju ekipu.

 

  1. MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU, 9. lipnja 2018.

Ovo hodočašće u Marijanska svetišta kroz cijelu Hrvatsku počinje u Osijeku u konkatedrali sv. misom u 09.00 sati. Budite sudionici ovog hodočašća!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *