ŽUPNE OBAVIJESTI XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU – 30. rujna-6. listopada 2018.

  1. Utorak 2. listopada je spomendan svetih Anđela čuvara. Poslije svete mise je blagoslov djece zato malene donesite a druge povedite na svetu misu.
  2. Nadbiskup Đuro nas sve poziva da hodočastimo u Đakovo na zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje u našoj prvostolnoj katedrali u četvrtak, 11. listopada 2018., s početkom u 17:30. Hodočasničko slavlje ostvarit ćemo pod geslom U krilu Crkve sveopće.” Cijena puta 15.00kn.
  3. Đakonsko ređenje, navještaj

Naš župljanin gospodin Leopolda Ćurčić biti će zaređen za đakona 13. listopada u zagrebačkoj katedrali. Neka ga prati Božji blagoslov.

  1. Ženidbeni navještaj

Antun Šibalić i Marta Žilić, žele se vjenčati u petak 5. 10. 2018 u 17,30 sati.

Ivan Petanjak i Mirna Ostrun, žele se vjenčati u subotu 6. 10. 2018. u 18.00 sati.

  1. Zahvala za darovano

Lijepo je za primijetiti brigu župljana za uređenje crkvenog ruha i inventara

Gospođa Ana Josić darovala je kapelu svetog Leopolda u Briješću sa „necanom“ albom, na daru hvala.

Jedna osoba je primijetila da svirači drže svoje note na stolici pa je darovala župnoj crkvi stalak za note. Hvala na obzirnosti.

Obitelj Guberac darovala je 100,00kn za crkvu

Dvije osobe podmirile su svoju godišnju obvezu lukna župi. To su učinile dosada 144 obitelji od 1208 koje su uvedene u župnu evidenciju. Hvala im na brizi za župu.

  1. Župna kateheza, upisi

U utorak 2. listopada na spomendan Svetih Anđela čuvara biti će upis djece 3. razreda osnovne škole na župnu katehezu. Potrebno je doći sa djetetom na svetu misu u 18.30 sati a nakon svete mise biti će upis djece u vjeronaučnoj dvorani.

Isti dan u 20.00 sati biti će upis učenika 1. razreda srednje škole u pripravu za sakrament svete Potvrde.

U srijedu 3. listopada u 20.00 sati biti će upis učenika 2. razreda srednje škole među kandidate za sakrament svete Potvrde.

Župna kateheza (vjeronauk) je stvar izbora. Nitko nije prisiljen prijaviti se na njega. No, samo prijavljena djeca mogu pristupiti sakramentima.

Odredbom Hrvatske Biskupske Konferencije djeca, kako bi mogla pristupiti sakramentima, moraju pohađati školski vjeronauk.

Pri prijavi potrebno je donijeti na uvid potvrdu o završenom 2. razredu OŠ te 8. razreda OŠ i 1. SŠ na kojem je vidljivo da je učenik pohađao školski vjeronauk. (školsku knjižicu ili svjedođbu).

 

Osijek 30. rujna 2018.

 

Tomislav Benaković mag. theol.

župnik

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *