ŽUPNE OBAVIJESTI 23. – 30. LIPNJA 2019.

  1. Važniji datumi u životu župe

Mlada misa vlč. Leopolda Ćurčića biti će 14. srpnja u 11.00h.

Druga je to mlada misa u 50 godina naše župe.  Prvu mladu misu slavio je 34 godine od osnutka župe p. Mirko Varga-Ljubić, 3. kolovoza 2003. godine tj. prije 16 godina.

Svi smo pozvani podijeliti radost s našim mladomisnikom te pridonijeti svečanosti mlade mise.

 

Mnogi želi pridonijeti i slavlju nakon svete mise koje je za sve župljane. Za to smo nabavili kamion hladnjaču u kojem ćemo držati: piće, kolače, voće, mesnate proizvode, kiflice …

Svi oni koje žele pripomoći na taj način neka je se jave članicama pastoralnog vijeća gospođama: Zdenki Ćavar i Ivani Kozić.

 

Koji žele pripomoći u kićenju i uređenju župne crkve, nabavci cvijeća i drugih potrebnih stvari za svetu misu, misna odjela i ruha mogu svoj dar ostaviti u škrabici pokraj kipa Majke Božje pri izlazu iz crkve ili se javiti u župni ured.

 

  1. Biblijski sat

Biblijski sat ćemo nastaviti u mjesecu rujnu.

  1. Krađa ispred župne crkve

Pripremajući se za mladu misu u subotu 22. lipnja 2019. popravili smo klupu ispred župne crkve. Zamijenili smo dotrajalu gredicu i pokidane vijke. Završivši posao ušli smo u župni ured na kratko vrijeme. U tih 15 minuta između 11,45 i 12,00 sati netko je ukrao pomoćnu šetalicu (od starijeg čovjeka) i zelena radna kolica sa kutijom gedora. Što reći i kako reagirati?

  1. Ugradnja komarnika na župnoj crkvi

Župnu crkvu potrebno je održavati i uvijek je nešto potrebno pribaviti. Ovaj puta smo postavili par komarnika na župnu crkvu i župni stan. Radove su izveli naši župljani iz tvrtke Kozić Dugonjić. Velika hvala majstorima na pomoći i donaciji.

5. Tijelovo

Velika hvala svima koji su pridonijeli slavlju svetkovine Tijelova. Svima koji su kosili, grabljali, meli, sklapali, bušili, krojili, peglali, posudili, poklonili i ukrasili župnu crkvu i tijelovske sjenice.  Još nam je potrebno nabaviti bijeli pluvijal (plašt), velum za blagoslov i baldahin (nebo). Uz Božju pomoć i pomoć župljana do nagodinu biti će i to. Gospodin Bog uz kojeg smo ponosno hodili bio nam nagrada i utjeha.

Osijek 23. lipnja 2019.

 

                   Tomislav Benaković

                             župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *