ŽUPNE OBAVIJESTI 4. – 11. KOLOVOZA 2019.

1.Ljetni raspored svetih misa
U mjesecima srpnju i kolovozu svete mise tijekom tjedana biti će ujutro u 8.00 sati.
2 . Obljetnica posvete župne crkve 30. srpnja
U utorak 30. srpnja proslavili smo 77. obljetnicu preminuća sv. Leopolda Mandića i 30 godina od dana kada je biskup Ćiril Kos posvetio župnu crkvu i oltar u koje su pohranjene relikvije svetih Rimskih prvomučenika, sv. Justine mučenice prvih kršćanskih vremena Pavove i sv. Leopolda Mandića. Želja mu je bila na ovaj način povezati našu župu i grad Padovu.
Svetu misu smo proslavili u 18,30 sati. Iskazali smo dužnu čast oltaru i okitili ga lovorom i cvijećem. Zapalili smo svijeće na mjestima posvete crvenih zidova te započeti svetu misu kađenjem oltara i obredom škropljenja. Nakon svete mise zahvalili smo dragom Bogu klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu kao zadovoljštinu za grijehe i propuste kojima smo Boga vrijeđali i omalovažavali. Hvala svima koji su se odazvali. Neka bude dragom Bogu na čast a nama na spasenje.
5. Zahvala za obveze i darovano
U mjesecu srpnju 43 obitelji je podmirilo svoju obvezu lukna prema župi. Lukno je 100.oo kuna godišnje po obitelji. To su učinile dosada 195 obitelji od 1219 koje su uvedene u župnu evidenciju. Hvala im na brizi za župu i župnika.
4. Molitva za ozdravljenje onkoloških bolesnika sv. Leopoldu
Dragi sveti Leopolde, ti si uvijek pomagao i tješio sve koji su ti se utjecali u svojim duhovnim i materijalnim potrebama. Potaknut velikim pouzdanjem, i ja se utječem tebi; koji si obdaren tolikom dobrotom i velikodušnošću.
U svojem životu iskusio si trpljene i bol života sa tumorom: budi mi blizu. Tebi je poznata bol i strah u mome srcu: dođi mi u pomoć. Utvrdi mi vjeru, ojačaj nadu, isprosi mi milost da se mogu suočiti s patnjom i poteškoćama moje bolesti, te da uspijem nadvladati ovu kušnju. Zagovaraj me kod Oca da zadobijem mir i istinski spokoj srca. Daj da bih i sam mogao velikodušno zahvaliti Bogu kojeg si ti sam nazivao “i lijek i liječnik”. Slava Ocu…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *