ŽUPNE OBAVIJESTI SVIBANJ 2020.

Raspored svetih misa

Prema uputama nadbiskupa Đure Hranića, preuredili smo crkveni prostor.

Zbog toga će svete mise nedjeljom biti samo u župnoj crkvi i to u:  8.30 h, 10.00 h i 18.30

 

ispovijed: utorak – petak od 18.00 sati u maloj crkvi. obavezna maska na ustima za vrijeme ispovjedi.

Preko tjedna svete mise će biti utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom u 18,30 sati subotom u 8.00 sati ujutro. Ponedjeljkom je crkva zatvorena i nema svete mise.

Župni ured radi poslije večernje svete mise.

za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

Hvala svima koji su pomogli sa dezinficijensom i maskama. Kirbaj je proslavljen uz sve moguće epidemijološke preporuke.

 

Oltar Majke Božje i slika sv. Leopolda

U kapelicu u Briješće donešen je oltar s motivima iz litanija BDM te slika svetog Leopolda i Bogorodice. Sliku je izradio osječki slikar Miroslav Nađ a dimenzije su 195 sa 120 cm. Nalazi se na naslovnici naših kalendara. Sliku smo uredili te je sa oltarom postavili u kapelicu. Hvala svima koji su pomogli u uređenju, prijevozu i postavljanju.

 

Blagoslov svetohraništa (tabernakula)

U četvrtak na zapovjedanu svetkovinu Uzašašća Gospodinova pod večernjom svetom Misom u 18.30 sati blagosloviti ćemo svetohranište za našu malu crkvu.

Znamo da prvo zapazimo svetohranište u crkvi. Njemu se i poklonimo jer se u njemu nalazi Presveti Gospodin. Zato se ono i uvijek s posebnim marom urešava.

Vratnice su restaurirane i pozlaćene, a izrađena je novi ormarić i stavljene nove šarke. Svetohranište je obloženo brokatom s ugraviranim cvjetnim motivom badema i ukrasnim mjedenim kopčama. Vratnice svetohraništa imaju u sebi i ručno izrađenu bravu koju smo servisirali i napravili dva nova šuplja ključa. Svi radovi osim pozlate djelo su naših župljana. Hvala im na susretljivosti i ugradnji u žunu crkvu i zajednicu. Dragi Bog vidio i blagoslovio njihove ruke  njihove obitelji. Upisao im u knjigu života.

 

Zahvala za darovani oltarnik na oltar Majke Božje.

U maloj crkvi nakon kirbaja na oltaru Majke Božje pronašao sam prelijepi oltarnik. Umotan u celofan i jednu ružićastu ružu. Hvala osobi koji ga je darovala.

 

Osijek, 17. svibnja 2020.

          Tomislav Benaković

                                                                              župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *