ŽUPNE OBAVIJESTI

Župni ured radi:

 

od utorka do petka od 10.30 do 12.00 sati.

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

zahvala za pomoć

Želim se zahvaliti svima koji su pripomogli u uređenju donje kapele sv Josipa. Kako molitvama tako i financijski kako dolaskom u ured tako i uplatom na tekući račun župe. Polako se prikupljaju sredstva i kumstva. Hvala na podršci u radu. Svatko ima svoj razlog i nakanu da se preporuči dragom Bogu da se zahvali za primljena dobročinstva. Također da ostavi generacijama iza sebe svjedočanstvo vjernosti i predanja.

 

Pobožnost sv. Ani

U četvrtak započinjemo pobožnost sv. Ani. U sklopu svete mise preporučiti ćemo se njenom zagovoru, napose za naše majke, supruge i rodilje. Mnoge žene upravo se njoj utječu za sretan porod i snagu u bračnom životu. Svjesni smo svih kušnji kroz koje su prolazili sv. Joakim i Ana. Svi su ih smatrali odbačenim i prokletim jer nisu imali djece a Gospodin im je podario Mariju, početak boljeg svijeta. Neka i nama sv. Ana pokaže put do predanja Bogu i ustrajnost u kušnjama.

 

Slavlje posvete župne crkve i oltara posvetu crkve i oltara proslaviti ćemo u četvrtak 30. srpnjaSvečanu svetu misu ćemo slaviti u 18,30 sati. Upaliti ćemo svijeće na mjestima posvete crvenih zidova te započeti svetu misu kađenjem oltara i obredom škropljenja. Nakon svete mise nastaviti ćemo slavlje klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u znak zahvalnosti i kao zadovoljštinu za grijehe i propuste kojima se Boga vrijeđa. Također ćemo izmoliti molitve koje propisuje potpuni oprost.

Oprosti

Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvijete postiže posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, ovlašteno dijeli i primjenjuje blago Kristovih i svetačkih zadovoljština.

 

Svaki vjernik može bilo djelomične bilo potpune oproste ili dobiti za se ili namijeniti za pokojne kao molitvu.

Da bi se dobio oprost potrebno je:  pohodit župnu crkvu, biti u stanju milosti (bez teškog grijeha) sudjelovati na svetoj misi te se pričestiti izmoliti Očenaš i Vjerovanje molitvu na nakanu svetoga oca (običaj je da se moli Zdravo Kraljice)

 

Osijek, 19. srpnja 2020.

          Tomislav Benaković

                                                                              župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *