ŽUPNE OBAVIJESTI

Leopoldov četvrtak

 

U vrijeme koje je pred nama potrebna nam je snaga, snagu koju dobivamo od Gospodinove prisutnosti među nama.

Željeli bi na posebni način to ostvariti euharistijskim klanjanjem svakog prvog četvrtka u mjesecu.

 

U 16.00 sati bi izložili Presveti Oltarski Sakrament te se u tišini klanjali Gospodinu.

Od 18.00 sati molili bi krunicu te devetnicu u čast svetoga Leopolda i zagovornu molitvu za ozdravljenje nakon čega bi u 18.30 sati slavili zavjetnu misu u čast svetoga Leopolda.

 

Misna nakana će biti na čast svetoga Leopolda, za njegove štovatelje, a napose za onkološke bolesnike i njihove obitelji. Sveti Leopold je zaštitnik naše župe i svetišta a od 2018. godine papa Franjo ga je proglasio zaštitnikom onkoloških bolesnika jer je i sam sveti Leopold bolova od tumora te ih razumije.

 

Zamolio bih da se neko upiše da bude u kapelici uz izloženo Presveto od 17.00 do 18.00 sati. Po pola sata. A sve vas pozivam da kada idete sa posla naiđete, poklonite se i preporučite

 

Pobožnosti u našoj župi

 

Svaki utorak preporučamo se svetome Antunu. Poslije popričesne molitve molimo drevnu molitvu u čast svetoga Antuna: Si Queris (Ako čudo trežiš gle…) i preporuku svetome Antunu.

 

Svaki četvrtak, pet minuta prije svete mise molimo litanije i devetnicu svetomu Leopoldu a od mjeseca studenog 2018. godine zagovornu molitvu za ozdravljenje po njegovu zagovoru.

Započeli bi euharistijsko klanjanje prvoga četvrtka u mjesecu. Dva sata prije svete mise u tišini.

 

Mlada nedjelja. Volio bih i na svečaniji način da obilježimo prvu nedjelju u mjesecu „mladu nedjelju“ obredom škropljenja i obnove krsnog poziva.

 

Velika devetnica svetom Josipu započeti će 20. 1. 2021.

Velika devetnica sv. Leopoldu 11. 3. 2021.

Pobožnost trinaest utorka u čast sv. Antunu 16. 3. 2021.

 

Župni ured radi:

 

od utorka do petka od 10.30 do 12.00 sati,

te poslije večernje svete mise

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

Od utorka 1. rujna svete mise biti će u večernjem terminu od 18.30 sati.

 

zahvala za pomoć pri uređenju „donje crkve“

Želim se zahvaliti svima koji sudjeluju u uređenju donje kapele sv Josipa. Kako molitvama tako i financijski kako dolaskom u ured tako i uplatom na tekući račun župe. Polako se prikupljaju sredstva. Hvala na podršci u radu.

 

Komplet za Malu Gospu

Povodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, dobili smo za „donju crkvu“ dva lanena oltarnika i albu, hvala darivatelju i osobi koja je uredila platno. Neka bude na čast Majke Božje!

 

Dobri Bog vidio, upisao u knjigu života te dobrotu uzvratio. Hvala.

 

Pobožnost za malu Gospu 8. 9. 2020.

 

Dolazi nam u susret blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa. Za Gospin blagdan pripremit ćemo se trodnevnicom od 5. do 7. rujna. Moliti ćemo se napose za našu djecu koja kreću u školu.

Početi ćemo u zoru, u subotu 5. rujan u 8.00 ujutro, (mala žrtva) te nedjelju i ponedjeljak u 18,30 sati. Dođite!

Utecimo se Njenom zagovoru, preporučimo svoju djecu, naše drage i mile a ne zaboravimo one koji trpe. Moto će na biti: Čuj nas Majko nado naša…

 

HOD ZA ŽIVOT

Obavijest i poticaj vezan uz „Hod za život“ koji će se održati u Osijeku u subotu, 12. rujna 2020. s početkom u 11 sati. Na oglasnoj ploči nalazi se više podataka a volonteri će vam dati listić i poziv za Hod. Donacijom za majice pomozimo ovu plemenitu akciju. Hvala.

 

 

Osijek, 30. kolovoza 2020.

          Tomislav Benaković

                                                                              Župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *