ŽUPNE OBAVIJESTI

Župni ured radi:

od utorka do petka od 10.30 do 12.00 sati,

Kao i poslije mise zornice

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

Zahvala za obveze i darovano

Do današnje nedjelje 29. studenog 2020. 419 obitelji od 1219 je podmirilo svoju obvezu lukna prema župi. Lukno je 100.oo kuna godišnje po obitelji (bračnom paru). Ako je netko izgubio Župnu obiteljsku knjižicu izdat će mu novu. Hvala J

 

MISE ZORNICE

Mise zornice slaviti ćemo u 6.30 sati po našem običaju.

Župna crkva će se otvoriti u 6.15 sati

 

SVETA ISPOVIJED U ADVENTU

Prilika za svetu ispovijed biti će poslije mise zornice te utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.00 sati u vjeronaučnoj dvorani ili donjoj crkvi.

 

 

Dragi župljani

Vodeći se novo donesenim mjerama od strane državnih tijela ograničen je broj vjernika na liturgijskim slavljima na 25 bez obzira na veličinu crkve. Čekajući smjernice HBK za konkretna pojašnjenja pozvani smo pridržavati se odredbi.

Uredili smo i vanjski prostor na crkvenom dvorištu te postavili već duže vremena zvučnik za one koji žele pratiti svetu misu izvana. Znajmo da je na otvorenome prostoru potrebno nositi masku za lice kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5m. Upotreba maski je obavezna za sve koji prisustvuju svetoj misi kao i dezinfekcija ruku.

 

Godina sv. Josipa

Papa Franjo objavio je u utorak 8. prosinca apostolsko pismo „Patris corde“ (Očinskim srcem) u povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Tim povodom od 8 prosinca 2020. do 8. prosinca 2021. održat će se posebna Godina svetog Josipa. Lijepa je to potvrda naše župne prakse i pobožnosti sv. Josipu.

 

Osijek, 13. prosinca 2020.

          Tomislav Benaković

                                                                               župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *