ŽUPNE OBAVIJESTI

Župni ured radi:

ukoliko župnik nije sprijećen

utorak – petak od 10.30 do 12.00

i po potrebi nakon svete mise

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777

 

OGRANIČAVANJE BROJA PRISUTNIH NA MISI

Ograničen je broj vjernika na liturgijskim slavljima. Jedna osoba na 4 kvadratna metra. Primijenjeno na našu župnu crkvu to je  161 osoba.  Pozvani smo pridržavati se odredbi i distance.

Upotreba maski je obavezna za sve koji prisustvuju kao i dezinfekcija ruku.

 

Servis Klimatizacije i grijanja

Izvršili smo veliki servis sustava grijanja župne crkve te reprogramirali na višu temperaturu. Servis je iznosio 13180,75 HRK.

 

Izolacija tavanskog prostora

Za tavan crkve nabavljena je izolacija (staklena vuna URSA debljine 10 cm)  strop crkve iznosi 390 m2. Vrijednost radova je 10253,83 HRK

 

Zahvala za obveze i darovano Lukno

Poštovani župljani približava se kraj godine i podmirenje godišnjeg doprinosa lukna. Lukno je 100.oo kuna godišnje po obitelji, tj bračnom paru posljednjih 30 godina.  To su učinile dosada 520 obitelji od 1214 koje su uvedene u župnu evidenciju. Hvala im na brizi za redovit život župe i župnika.

Od novca prikupljenog za lukno i za blagoslov obitelji i kuća podmiruju se redoviti troškovi života župnika i održavanja crkvenih objekata (režije grijanja i hlađenja, struja, voda…) U to ulazi i godišnji doprinos župe prema nadbiskupiji od 35 000.00HRK, 10.00 kuna po osobi.

Od novca prikupljenog za crkvu pribavljaju se dobra i radovi na crkvi (ličenje, stolarija, interijeri, dotrajali inventar, uređenje crkve, okućnice, cvijeće…).

 

Uređenje crkve i pomoć pri velikoj ispovjedi

Želimo se zahvaliti svima koji su pomogli svojim marom za veliku ispovjed, kao i svima koji su pomogli u uređenju crkve. Dobri Bog upisao im dobrotu u knjigu života.

 

 

Osijek, 19. prosinca 2021.

          Tomislav Benaković

                                                                                   župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *