ŽUPNE OBAVIJSETI TREĆA VAZMENA NEDJELJA Susret hrvatske katoličke mladeži – Vukovar 2017. 30. travnja – 07. svibnja 2017.

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

Sv. Josip Radnik – ponedjeljak – crkveni god u Osijeku 5

Sv. Atanazije – utorak

Sv. Filip i Jakov – srijeda

Sv. Florijan – četvrtak

Sv. Dominik Savio – subota

 

  1. SUSRET HRVATSKE  KATOLIČKE  MLADEŽI – VUKOVAR 2017.

U nedjelju ću izvijestiti o svemu što se događalo u našoj župi; pripreme, sudjelovanje vjernika i donatora, iskustva gostiju i zahvala svima. Za sada mogu reći da je sve išlo po planu na čemu vam svima zahvaljujem!

 

  1. HODOČASNIČKI DAN  U  ŽUPI – NEDJELJA  PRIJE  CRKVENOG  GODA, 07. svibnja 2017.

Na hodočasnički dan smo pozvali sve župe osječkog zapadnog, istočnog i čepinskog dekanata kao i druge vjernike neka nas se pridruže u slavlju sv. Leopolda, jer to možda neće moći učiniti na sam crkveni god. Sv. misu s procesijom relikvija sv. Leopolda u 10.00 sati, predvodi preč. Ivan Jurić. Župni zbor iz njegove župe, predvodi liturgijsko pjevanje. Pozvani su na domjenak  a vrijedne žene molim da ispeku kolače, kako bismo ih mogli počastiti.

Sv. misu i pobožnost pred relikvijama sv. Leopolda u 19.00sati, predvodi vlč. Stjepan Matezović, ž. vikar iz Osijeka 1. Liturgijsko pjevanje animira naš župni zbor mladih.

 

  1. DEVET ČETVRTAKA  SVETOM  LEOPOLDU, 04. svibnja 2017.

Ovoga su četvrtka gosti-hodočasnici iz župe Budimci predvođeni vlč. Božidarom Petrovićem, župnikom. Naš će župni zbor animirati liturgijsko pjevanje. Nakon svete mise, gosti su pozvani na domjenak. Molim vrijedne žene da ispeku kolače, kako bismo ih mogli počastiti. Zahvaljujem vrijednim ženama iz ulice sv. Leopolda Mandića, koje su ispekle kolače za hodočasnike iz župe Brođanci. Neka nas sve dobri Bog blagoslovi!

  1. TRODNEVICA – PRIPRAVA ZA SLAVLJE NAŠEG CRKVENOG GODA

Prema planu priprave za crkveni god, trodnevnica traje od 09. – 11. svibnja 2017., a predvodi ju mr. Tadija Crnjak, profesor na KBF-u u Đakovu.

Od 18.00 sati je prilika za svetu ispovijed, a pobožnost pred relikvijama sv. Leopolda predvodi predslavitelj trodnevnice. Župni  zborovi animiraju liturgijsko pjevanje.

 

  1. CRKVENI GOD  U  ŽUPI – SV. LEOPOLD BOGDAN  MANDIĆ, 12. 05. 2017.

Draga braćo i sestre, crkveni god je dan kada na poseban način posvećujemo sebe i svoje najdraže našem zaštitniku sv. Leopoldu. Stoga vas pozivam, da toga dana slavlje svetih misa i pobožnosti budu u centru naše pažnje. Svetu misu u 08.30 predvodi župnik a župni zbor iz Briješća animira liturgijsko pjevanje. Svetu misu i procesiju s relikvijama sv. Leopolda u 11.00 sati, predvodi vlč. Ivan Tunjić, župnik iz Babine Grede, a naš župni mješoviti zbor predvodi liturgijsko pjevanje. Svetu misu i pobožnost pred relikvijama sv. Leopolda u 19.00 sati, predvodi vlč. Ivica Tušek, župnik iz Lipovca. Župni zbor mladih iz Lipovca, predvodi liturgijsko pjevanje.

      

  1. UPIS MISNIH NAKANA  ZA  LIPANJ 2017. u nedjelju 07. svibnja 2017.

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Nina Adašević, kći Daria i Marine r. Konjuh.

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Andreas Zilli i Viktorija Milohanić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *