ŽUPNE OBAVIJESTI ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – NEDJELJA DOBROG PASTIRA Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja HODOČASNIČKI DAN SV. LEOPOLDU 07. – 14. svibnja 2017.

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

Bl. Ivan Merz – srijeda

Sv. Leopold Bogdan Mandić – petak – crkveni god u našoj župi

Bl. Djevica Marija Fatimska – subota

 

  1. TRODNEVNICA, od – 11. svibnja 2017. – voditelj mr. Tadija Crnjak, prof.

Ovo je prigoda za bližu pripravu za naš crkveni god i zato vas sve pozivam na  slavljenje svetih  misa, ispovijed i pobožnost našem dragom Svecu. Potaknite prijatelje i goste da nam se pridruže! Posebno pozivan prvopričesnike i krizmanike kao i njihove roditelje i kumove. Nakon današnje mise možete ponijeti raspored sa sobom.

 

  1. LEOPOLD BOGDAN MANDIĆ – CRKVENI  GOD, 12. svibnja 2017.

Svete mise slavimo u 08.30; 11.00 i 19.00 sati. Naglasak je na tzv. podnevskoj misi i procesiji s relikvijama našeg dragog Sveca. Na plakatu i na internetskim stranicama imamo raspored svetih misa i predslavitelja misa. Nakon današnje mise možete ponijeti raspored sa sobom.

 

  1. DAN MJESNOG ODBORA  CVJETNO, 11. svibnja 2017.

U četvrtak, 11. svibnja 2017. u 17.00 sati, početak je proslave dana MO Cvjetno, polaganjem vijenaca u spomen na žrtve Domovinskog rata, prigodnim kulturnim programom i svečanom sjednicom MO Cvjetno. Draga braćo i sestre, pridružimo se ovoj proslavi u znak zahvalnosti na sve one koji su svojim životom donijeli slobodu našoj domovini ali i podržimo rad Vijeća MO Cvjetno radi svekolikog doprinosa razvoju našega naselja.

 

  1. OSVRT NA SHKM – SUSRET U ŽUPI – ZAHVALA

Kako je bilo lijepo vidjeti i ugostiti mladost koja nam je došla iz Splita, Šuice, Gradnića i Cim i Ilića! Tome je prethodilo animiranje vjernika za prihvati ugošćavanje gostiju u kojemu je sudjelovalo 60 obitelji, a imali smo prijavljenih 65 obitelji. Smjestili smo 160 osoba iako je plan bio preko 170 ali je jedan dio mladih odustao. Program u župi, kojeg je pripremio Odbor za pastoral mladih, tekao je prema planu a oduševljenju nije bilo kraja. Program KUD-a Leopold Osijek, privukao je pažnju  mladih pa su se uhvatili u kolo mladi Hrvati Dalmatinci, Hercegovci, Bosanci i Šokci. Na večeri je sudjelovalo oko 200 mladih.

 

ZAHVALA: Odboru za pastoral mladih, župnim suradnicima, M.O. Cvjetno, KUD-u Leopold Osijek, Orteo Peugeot, Bijelić d.o.o., Pan Pivovari, Caffe baru Platani, kuharima čobanca, redarima, fotografima, ministrantima i na kraju želim posebno zahvaliti vrijednim i dobrim ženama koje su nas i ovoga puta obradovale kolačima. Nadam se da nisam nikoga ispustio i neka mi nitko ne zamjeri ako je bilo kakvih propusta. Neka nas sve dobri Bog blagoslovi! Dobra smo župna zajednica!

 

  1. DEVET ČETVRTAKA    LEOPOLDU – OSVRT

Četvrtkom u trodnevnici završavamo pobožnost i hodočašće koje smo započeli 16. ožujka 2017. Posjetilo nas je 7 župa na čelu sa svojim župnicima (Veliki četvrtak nije bilo hodočašća) s preko 200 hodočasnika. Župni zborovi su redovito animirali liturgijsko pjevanje. Mi smo ih ugošćavali nakon slavlja te ovom prigodom zahvaljujem svim vrijednim ženama koje se potrudile ispeći kolače. Hvala i ženama koje su animirale domaćice za ovu svrhu. Krhkost nije slabost nego veličina koja se pokazuje u ovakvim prigodama! Zato vam svima od srca zahvaljujem!

 

  1. ISPOVIJED ŠTOVATELJA  SRCA  ISUSOVA – PRVI PETAK će biti ujedno i priprava za crkveni god. To će biti u utorak, 09. svibnja 2017. prema redovitom rasporedu.

 

  1. ŽUPNE KATEHEZE  NEMA  U  OVOM  TJEDNU zbog trodnevnice i crkvenog goda.

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Lora Halusek, kći  Branimira i  Katarine r. Jelić;

Petar Dravinski, sin Stjepana i Tea r. Rako.

 

  1. UPIS  MISNIH  NAKANA  U  SVETIŠTU  LEOPOLDA MANDIĆA

Običaj je upisati misnu nakanu prilikom hodočašća u svetište kao zavjet, prošnju za posebne potrebe, kao zahvalu za dobročinstva koja nam Bog daje ali i kao molitvu za one za koje nema tko moliti kao npr. za duše u čistilištu. To su misne nakane koje se neće moliti/služiti u svetištu nego će o tome odlučivati Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *