ŽUPNE OBAVIJESTI 18. NEDJELJA KROZ GODINU – PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO 6. – 13. kolovoza 2017.

BLAGDANI U TJEDNU:
Sv. Dominik – utorak
Sv. Terezija Benedikta od Križa, suzaštitnica Europe – srijeda
Sv. Lovro – četvrtak
Sv. Klara – petak

2. ALJMAŠ – HODOČAŠĆE GOSPI OD UTOČIŠTA, 14. i 15. kolovoza 2017.
Prema rasporedu hodočašća predviđeno je: trodnevnica od 11. – 13. kolovoza; uočnica Velike Gospe u utorak; Velika Gospa i nedjelja iza Velike Gospe. Raspored svetih misa možete vidjeti na oglasnim pločama i internetskim stranicama župe u Aljmašu.

3. HODOČAŠĆA U DRUGA MARIJANSKA SVETIŠTA –preporuka
I druga Marijanska svetišta su širom otvorena; Dragotin, Ilača, Šumanovci… Raspored svečanosti možete vidjeti na oglasnim pločama.

4. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Ilija Tokić sin Miše i Sanje r. Majetić;
Josip Grgić sin Tomislava i Marije r. Ret.

5. DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI – osvrt
I ove godine nas je bio lijep broj slavitelja! Molitvom i slavljenjem svete mise zahvalili smo Gospodinu na dragoj, slobodnoj i prelijepoj nam domovini, žrtvama hrabrih branitelja i njihovih obitelji te svima koji su doprinijeli ostvarenju tisućljetnog sna. Domovina je između ostalog i kao cvjetnjak bogat raznovrsnim cvijećem kojeg treba zalijevati i obasjati suncem ljubavi kako bi se ljepota i ugodan miris razlijevao na ponos svih njezinih stanovnika. Neka nas dobri Bog blagoslovi i čuva a dragu nam Domovinu učini mjestom blagostanja i poželjnog življenja. Srdačno zahvaljujem braniteljima pripadnicima 106 brigade, vatrogascima koji su nosili državnu zastavu, predstavnicima 1. policijske postaje, vrijednim ženama koje su ispekle kolače i svima koji su doprinijeli slavlju. Neka nas sve dobri Bog blagoslovi.

6. NADBISKUPIJSKA ZAKLADA „DR. NIKOLA DOGAN“ – prijava na natječaj
Od 1. kolovoza do 10. listopada o.g., traje natječaj za navedenu zakladu na koji se mogu javiti djeca osnovne i srednje škole, studenti i diplomanti, slabijeg imovinskog stanja. Stoga molim sve one koji smatraju da ispunjavaju uvjete natječaja da se prijave u sjedište Zaklade. Na internetskim stranicama nadbiskupije možete doznati detalje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *