ŽUPNE OBAVIJESTI 25. NEDJELJA KROZ GODINU 24. rujna do 1. listopada 2017.

.  BLAGDANI  U  TJEDNU:

Sv. Vinko Paulski – srijeda

  1. MIHAEL, GABRIJEL I RAFAEL – petak

Sv. Jeronim – subota

 

  1. POČETAK VJERONAUČNE  GODINE, 3. i 4.listopada 2017.

Od 3. i 4. listopada 2017. počinje nova vjeronaučna godina i župna kateheza za djecu osnovne i srednje škole. Posebno su pozvani prvopričesnici i krizmanici na redovito pohađanje župne kateheze kao priprave na sakramente. Stoga lijepo molim roditelje da o tome povedu dodatnu pažnju.

 

  1. MISA ZAHVALNICA  ZA  PLODOVE  ZEMLJE, 15. listopada 2017. u 10.00 sati

Zahvalni Bogu za navedene darove, slavit ćemo ovu svetu misu na kojoj  su vjernici pozvani  dati svoj doprinos u sudjelovanju na procesiji, darovima za uređenje liturgijskog prostora i drugome. Odbor za liturgiju i molitveni život predložio je Vesnu Kovač i Irenu Vdovjak za animatore. Ukoliko netko želi dati kakav dar za uređenje liturgijskog prostora i uređivati liturgijski prostor ili sudjelovati u procesiji neka se javi župniku ili njima. Unaprijed zahvaljujem!

 

  1. KARITATIVNA AKCIJA HRVATSKOG I NADBISKUPIJSKIH CARITSA S KAUFLANDOM, 6. – 30. rujna 2017.

Ovu akciju za potrebe siromašnih možemo podržati ako da u Kauflandovim trgovinama ostavio dar za potrebite. Košare se nalaze u trgovima na označenom i vidnom mjestu. Naprijed zahvaljujem za sve što činite za našu braću u potrebi.

 

  1. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

Pola sata prije svetih misa počinju listopadske pobožnosti na uobičajeni način. Pozivam sve vjernike da nam se pridruže.

 

  1. VEČERNJE SVETE  MISE  U 18.00 SATI

Kako smo i najavljivali, od 1. listopada 2017. slavimo večernje svete mise u 18.00 sati, radnim danom, svetkovinama i nedjeljom. Molim da na to obratite pažnju.

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Šimun Čukić, sin Alena i Ivanke r. Filipović.

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Dario Ivković i Marijana Radonjić;

Domagoj Grgić i Marina  Mučer.

 

  1. SLUŽBA ZVONARA I DOMARA u župnoj crkvi – ispražnjeno mjesto

     Župno ekonomsko vijeće je prihvatilo ostavku gosp. Franje Butora na ovu službu. Ovime dajemo na znanje da je  mjesto ispražnjeno i da se jave one osobe koje žele prihvatiti ovu službu za nagradu o kojoj ćemo s dogovarati. Javiti se trebate župniku.

 

  1. VJERSKA EMISIJA   „IZVOR  ISTINE“

Emitira se svake nedjelje u 21:00  sat na frekvencijama Slavonskog radija.

 

  1. BLAGOSLOV I  POLAGANJE  KAMENA  TEMELJCA  ZA  DRUGO ŠENŠTATSKO  SVETIŠTE u Ivanovcima kod Valpova, 30. rujna 2017.

       Program počinje od 10.00 sati i traje do 20.00 sati. U 15.00 sati je sveta misa a zatim polaganje i blagoslov kamena temeljca. U Valpovu u Centru kulture, 28. rujna 2017. u 20.00 sati je humanitarni koncert u tu svrhu.

 

  1. RAD ŽUPNOG  UREDA od 1. listopada 2017.

Ponedjeljkom župni ured ne radi. Utorak, četvrtak i petak od 17.00 sati do 18.00 sati. Srijeda i subota od 10.00 do 11.00 sati. Hvala na razumijevanju. Župnik je i u drugo vrijeme dostupan kao i prema dogovoru.

 

  1. UPIS NAKANA ZA STUDENI 2017. je u nedjelju, 1. listopada 2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *