ŽUPNE OBAVIJESTI 27. NEDJELJA KROZ GODINU 8. – 15. listopada 2017.

  1. BLAGDANI  U  TJEDNU:

Sv. Ivan XXIII – srijeda

BDM Kraljica mučenika – subota

 

  1. „ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I LJUDSKOG RADA“ – 15. listopada 2017.

Kako smo i najavljivali, na svetoj misi u 10.00 sati u župnoj crkvi, svečano ćemo proslaviti „Zahvalnicu“ zajedničkim sudjelovanjem darovatelja plodova ljudskog rada za ukrašavanje liturgijskog prostora, sudionicima prikazne procesije kao i svima vama draga braćo i sestre. Lijepo je zahvaliti dobrom Bogu na svemu što nam daje ne samo na korist nama nego i svima koji su u potrebi.

     U Briješću ćemo ukrasiti crkvu i blagosloviti darove kao i sve dobre i vrijedne ljude koji su učinili ovaj liturgijski prostor ljepšim.

 

  1. „MILIJUN DJECE  MOLI  ZAJEDNO“ – za jedinstvo i mir – 18. listopada 2017. u 09.00 sati u župnoj crkvi ili ondje gdje se nalaziš.

Posebno pozivam sve prvopričesnike i krizmanike kao i drugu djecu i odrasle da nam se   pridruže.

 

  1. DAN PROGLAŠENJA LEOPOLDA  BOGDANA  MADIĆA  SVETIM, 16. listopada – Susret osječkih franjevaca

Na ovaj će dan biti u našoj župi Susret osječkih franjevaca. Početak susreta je u 17.15 sati moljenjem svete krunice, zatim sveta misa u 18.00 sati a poslije mise je duženje u župnim prostorijama.

Slijedeće se godine slavi 35 godina od proglašenja svetim, što ćemo obilježiti i kao župna zajednica. To može biti i uvod u našu proslavu 50 godina župe!

 

  1. MOLITVENA NAKANA  NA  SVJETSKI DAN HOSPICIJA I PALIJATIVNE SKRBI, 14. listopada 2017.

Na svetoj misi toga dana ćemo moliti na ovu nakanu. Pozivam vas da i u svojim domovima molite za sve one koji trpe u posljednjim časovima svoga života kao i za one koji im služe.

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Krunoslav  Ćošić – Lea Stjepanović.

 

  1. OTVOREN JE NATJEČAJ ZA MJESTO ZVONARA U ŽUPNOJ CRKVI

Svi koji to žele biti, mogu se javiti župniku. To mogu biti muškarci i žene koji žele dati svoj doprinos uređivanju i uljepšavanju župne crkve, liturgije i drugoga. Pravedna nagrada neće izostati.

    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *