ŽUPNE OBAVIJESTI 27. NEDJELJA KROZ GODINU Misa Zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada 15. – 22. listopada 2017.

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

     Sv. Terezija Avilska – danas

Sv. Ignacije Antiohijski – utorak

Sv. Luka, evanđelist – srijeda

Sv. Vendelin – subota

 

  1. „ZAHVALNICA“ za plodove zemlje i ljudskog rada

Srdačno zahvaljujem svima vama draga braćo i sestre na trudu i zauzetosti prigodom ukrašavanja liturgijskog prostora za ovaj današnji dan. Lijepo je bilo vidjeti s kolikom ljubavlju i pažnjom ukrašavate crkvu, donosite darove i sudjelujete u prikaznoj procesiji. Neka dobri Bog blagoslovi naše zajedništvo. Sve vas pozivam da se iza mise zadržite na domjenku pod svodovima crkve. Ovime ujedno zahvaljujem vrijednim ženama koje se nam priredile kolače za ovu prigodu.

 

  1. ŽUPNA KATEHEZA je prema redovitom rasporedu.

 

  1. SUSRET OSJEČKIH  FRANJEVACA U NAŠOJ ŽUPI, 16. listopada 2017.

Neka dobri Bog blagoslovi naše župno franjevačko mjesno bratstvo i sve naše drage goste. Susret započinje molitvom krunice u 17.15, nastavlja se svetom misom i bratskim druženjem u župnim pastoralnim prostorima.

 

  1. „DANI KRUHA“ OŠ  BRIJEŠĆE – našoj župi – kapelica sv. Leopolda Mandića

U petak, 20. listopada 2017. s početkom u 16.30 sati, u našim pastoralnim prostorima, slavi se priredba OŠ Briješće „Dani kruha“. Lijepo je zahvaliti Gospodinu na svemu što nam daje a napose je to lijepo vidjeti i čuti iz usta naše drage dječice. Roditelji, budite ponosni na vašu djecu a dobri Bog  neka ih blagoslovi u obiteljskom zajedništvu!

 

  1. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Filip Vučemilović i Maja Grandić.

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Marko Vincetić, sin Daria i Morene r. Jurčević.

 

  1. SVI SVETI –  BLAGOSLOV  GROBOVA – MEJSNO  GROBLJE U LIVANI

     U 14.00 sati na mjesnom groblju u Livani blagoslovit ćemo  grobove naših dragih koji su pred nama otišli gledati Božje lice. Ovime vas sve pozivam na molitvu!

 

  1. „OKNO“ – Osječke katoličke novosti – vjerski list

     Od prošle smo nedjelje počeli prodavati ovaj list po cijeni od 2,00 HRK. On je informativni za područje Grada Osijeka a ujedno i potiče na pastoralnu zauzetost u vlastitim župama te informiranje zajednice o planiranim i poduzetim pastoralnim projektima. Pomozimo svojim prilogom izdavanje ovog lista i saznajmo nešto novo!

 

  1. MISIJSKA NEDJELJA, 22. listopada 2017.

Na svetim misama ćemo moliti na nakanu papinskih misijskih djela po cijelom svijetu kao i doprinositi za potrebe misija. Milostinja toga dana ide u korist misija. Hvala vam na darovima koje ćete dati na ovu nakanu.

 

  1. „MILIJUN DJECE  MOLI  ZAJEDNO“ – za jedinstvo i mir – 18. listopada 2017. u 09.00 sati u župnoj crkvi ili ondje gdje se nalaziš.

Neka  ova molitva bude za mir i jedinstvo našega naroda, naših obitelji i svega svijeta. Dođite na molitvu svi koji to želite, a napose djeca i mladi.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *