ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJA KROZ GODINU 28. siječnja – 4. veljače 2018.

  1. BLAGDANI U  TJEDNU:

Sv. Toma Akvinski – danas

Sv. Ivan Bosco – srijeda

PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVIJEĆNICA – petak –  Dan posvećenoga života   mise kao svetkovinom

Sv. Blaž – subota – blagoslov grla (grličanje)

 

  1. EUHARISTIJSKO KLANJANJE, 1. veljače 2018. – iza večernje svete mise

Tema euharistijskog klanjanja: „Ustrajte čvrsto u Gospodinu, predragi!“ – riječi su bl. Alozija Stepinca kojemu je i posvećeno ovo klanjanje kao priprava na Veliko nadbiskupijsko hodočašće u Zagreb i Krašić 3. ožujka 2018. godine. Molimo i za proglašenje svetim našega blaženika koji je svijetao primjer kršćanskog mučeništva novije hrvatske povijesti koja je mnogočime opterećena.

 

  1. KORIZMA – VRIJEME PRIRPAVE ZA VELIKO OTAJSTVO KRISTVA USKRSNUĆA, 14. veljače 2018.

Na Pepelnicu – Čistu srijedu, 14. veljače 2018. počinje korizma; blagoslovom pepela i pepeljenjem, koje je vanjski znak unutarnje promjene koja se očekuje od kršćana za vrijeme četrdeset dnevne priprave za Uskrs. Križni put je redovito utorkom i petkom u župnoj crkvi pola sata prije početka svete mise, kao i u Briješću srijedom, pola sata prije svete mise. I ove ćemo godine animirati župne skupine kao predmolitelje križnog puta.

 

  1. PRVE SUBOTE – dan molitve za svećenička i redovnička zvanja

Naša župna molitvena zajednica za svećenička i redovnička zvanja „Sv. Terezija od Djeteta Isusa“  –  preuzet će molitvu prije svete mise kako bismo molili za nova duhovna zvanja koja su potrebna Crkvi.

 

  1. „DAN POSVEĆENOGA ŽIVOTA“ – u petak, 2. veljače 2018.

Na svetim misama ćemo posvetiti posebnu pažnju molitvi za osobe posvećenoga života kao i za one koji će slijediti Krista u ovom pozivu. Molimo za naše Marijine sestre Čudotvorne medaljice koje će uskoro biti dio naše župne zajednice kao i za kapucine koji su vodili našu župnu zajednicu.

 

  1. „DAN ŽIVOTA“ – u nedjelju 4. veljače 2018.

Prema odluci HBK, svake prve nedjelje u veljači obilježava se Dan života. Time se želi osvijestiti i potaknuti na zaštitu, poštovane i njegu svakog života od začeća do prirodne smrti. Nakon pričesti ćemo ostati u šutnji i moliti molitvu Make Terezije iz Kalkute koju je izrekla na Svjetski dan života 1996. Posebno ćemo moliti za vrednovanje života u našoj domovini!

 

  1. UPIS MISNIH  NAKANA ZA OŽUJAK 2018.  je u nedjelju 4. veljače 2018.

 

  1. ČIŠĆENJE ŽUPNE  CRKVE  I KAPELICE U BRIJEŠĆU, 3. veljače 2018.

Na temelju prijedloga župnih suradnika uklonit ćemo božićna drvca iz naših crkava i iznijeti jaslice. Ovime vas pozivam, draga braćo i sestre na čišćenje u župnoj crkvi od 09.30 sati. U Briješću će biti prema dogovoru sa župnim suradnicima.

 

  1. PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVIJEĆNICA, procesija sa svijećama

Prije početka svete mise u 10.00 sati, okupit ćemo se pod svodovima žune crkve i blagosloviti svijeće koje ćemo nositi u procesiji. One neka nas podsjete na naše prikazanje u hramu kada su nas roditelji prvi puta unijeli na primanje sakramenta krsta. Možda bismo toga dana mogli moliti za našega krstitelja, roditelje i kumove!?

 

  1. VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U ZAGREB I KRAŠIĆ, 03. 03. 2018.

      Do sada se prijavilo 5 ljudi koji bi pošli na hodočašće. Podsjećam; zadnji rok prijave je do    20. veljače 2018. Molim vas da se na vrijeme prijavite kako bismo mogli dostaviti podatke o broju putnika u Pastoralni centar u Đakovo. Rečeno je da je cijena autobusne karte oko 100,00 HRK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *