ŽUPNE OBAVIJESTI 2. KORIZMENA NEDJELJA 25. veljače – 4. ožujka 2018.

  1. BLAGDANI U TJEDNU

Prvi petak – prilika za svetu ispovijed

Prva subota – molitva za svećenička i redovnička zvanja

 

  1. VELIKO NADISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB, 3. ožujka 2018.

     Kao pripravu za hodočašće u petak molimo križni put temeljen na mislima bl. Alojzija Stepinca.

Polazak autobusa je u 05.00 sati ispred župne crkve a u Briješće dolazi u 04.45 sati. Radujemo se ovom hodočašću i molimo za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

 

  1. EUHARISTIJSKO KLANJANJE, 1. ožujka 2018. iza večernje mise

     I ovo je klanjanje dio priprave za hodočašće a tme je blaženikovo geslo: „U Te se Gospodine, uzdam!“ Vidim da imamo sve više vjernika koji gaje simpatije prema ovoj pobožnosti. Neka nas Gospodin blagoslovi u zajedništvu.

 

  1. DEVET ČETVRTAKA  SV.  LEOPOLDU od 15. ožujka 2018.

     Ove smo godine posebno pozvali Đakovački dekanat kao i neke župe našega dekanata koje do sada nisu sudjelovale u hodočašću i pobožnosti. Vjerujemo da ćemo i ove godine u lijepom ozračju zajedništva dočekati naše goste i počastiti ih na uobičajeni način. Hvala vam unaprijed na svemu čime ćemo im pokloniti dužnu pažnju i ugostiti ih.

 

  1. ISPOVIJED ZA ŠTOVATELJE PRESVETOG SRCA ISUSOVA je u petak u redovito vrijeme.

 

  1. PREDSTAVLJANJE KRIZMANIKA, 4. ožujka 2018. na svetoj misi u 10.00 sati

     Ovime pozivam sve krizmanike kao i njihove roditelje i kumove na zajedničko slavlje svete mise kojim ujedno i svjedočimo svoju vjeru i važnost ovog sakramenta.

 

  1. KARITATIVNI PROJEKT: „Pomoć obitelji Balas“

     Naš je Odbor za karitativnu djelatnost odmah reagirao na tragediju koja je zahvatila ovu obitelj smrću malog Tea. Djeca su za sada smještena kod djeda i bake koji uređuju prostor za njihov boravak. Mi smo im do sad pomogli u novcu za hitne potrebe, kupovinu peći na kruto gorivo, nabavku građevinskog materijala za uređenje stambenog prostora i drugome. Prostor treba još opremiti i dovršiti za stanovanje za što su nam potreba sredstva koja nemamo u župnom Caritasu. Stoga vas molimo da nam pomognete svojim prilozima  koje ćemo, nakon svetih misa, skupljati za navedenu svrhu. Unaprijed zahvaljujem na svakoj vašoj podršci. Neka nas sve Bog blagoslovi u zajedničkoj pomoći obitelji Balas i Virovac.

 

  1. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Noa Angebrandt sin Karla i Antonele r. Kolak.

 

  1. ŽUPNA KATEHEZA je prema rasporedu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *