ŽUPNIKOVA USKRSNA ČESTITKA

ŽUPNIKOVA USKRSNA ČESTITKA

„Sada je proslavljen Sin čovječji! I Bog je proslavljen u njemu“ (Iz Časoslova)

 

Draga braćo i sestre,

 

u velikom otajstvu Kristova uskrsnuća jasno je vidljivo i naše uskrsnuće koje je dar i plod Kristova vazmenog otajstva u koje smo ovih dana uranjali vođeni od samog Krista. Iako je vladala šutnja nije prestao snažan govor Jaganjca koji se na poseban način širio našim srcima, te i ona sama postadoše otajstvo uzajamnog davanja i primanja. Dati sebe, svoju grešnost i slabosti a primiti stostruko; život vječni i milosrđe Boga koje se neprestano izlijeva nama i po nama svim koji su ga potrebni.

Naša je župna zajednica u pripremi velikog  jubileja 50 godišnjice osnutka i djelovanja kojeg ćemo zaključiti prilikom proslave crkvenog goda 12. svibnja 2019. godine!

Svečano otvorenje jubilarne godine slavit ćemo na naš crkveni god,  12. svibnja ove godine.

Ovime pozivam sve ljude dobre volje da u jubilarnoj godini dadu svoj doprinos proslavi te osnaživanju župne zajednice i njenom svekolikom rastu! Svaki vaš doprinos proslavi je dobrodošao!

Prazan grob nije praznina koja ulijeva strah ili širi zadah smrti nego punina koja budi nadu  i u naše uskrsnuće jer su povoji, smotani na jednom mjestu, i naši povoji svakodnevnog umiranja ali i povoji osnaženi i osvježeni miomirisom Kristove ljubavi koja nas oživljava. U povojima se rađamo u povojima umiremo ali i uskrsavamo, kako je to Krist jednom učinio za sve nas odloživši svoje povoje.

Anđeli koji navijestiše; da nije ovdje nego uskrsnu, i nama navješćuju život koji nas upozorava da se ne trebamo tražiti među mrtvima nego među živima. Zašto tražite živoga među mrtvima? Ovo je jasna poruka i nama da je život dar za druge, za ostvarenje u bratskoj ljubavi, razumijevanju, podršci, toleranciji, kvalitetnom dijalogu, ne osuđivanju i prokazivanju nego zaštiti od bilo koje ugroze koja može povrijediti zajedništvo koje gradimo.

 

„Nebo, zemlja, svemir cijeli neka kliče od veselja: pobjeda gle Isusova nadvlada smrt, život vrati.“ (Iz Časoslova)

 

Draga braćo i sestre, dragi župni suradnici u župnim vijećima i odborima, dragi članovi različitih župnih skupina, dragi ljudi dobre volje i simpatizeri naše župne zajednice, svima vama želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Uskrsli i živi Gospodin Isus, neka vas obasipa svojom ljubavi i milosrđem, a sv. Leopold Mandić neka nas sve zagovara da jednom prispijemo u vječnu radost proslavljenog Krista!

 

O svetkovini Uskrsa 2018. godine

Ivica Rebić, župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *