ŽUPNE OBAVIJESTI XXV. NEDJELJA KROZ GODINU 23.-29. rujna 2018.

1.Zahvala svima koji su pripomogli u radovima na uređenju župnog stana i crkve pred nama su još daljni radovi.

  1. Međunarodni projekt za mlade „72 sata bez kompromisa“ diljem Europe održava se i ove godine u našoj nadbiskupiji i gradu. Projekt se održava od 18. do 21. listopada a mogu u njemu sudjelovati mladi od 16 do 30 godina starosti. Bit je ugraditi se u društvo i pomoći onomu koji je u potrebi svojim radom. Više podataka na stranici www. 72sata.hr.
  2. Nadbiskup Đuro nas sve poziva da hodočastimo u Đakovo na zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje u našoj prvostolnoj katedrali u četvrtak, 11. listopada 2018., s početkom u 17:30. Hodočasničko slavlje ostvarit ćemo pod geslom U krilu Crkve sveopće.” Slavlje će predvoditi nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, iz Državnoga tajništva Svete Stolice.
  3. Ženidbeni navještaj

Hrvoje Bukić – Maja Ivančić, žele se vjenčati 28. 9. 2018 u Župi sv. Petra i Pavla, Osijek.

  1. Zahvala za darovano

Na ulazu u crkvu sa lijeve strane nalazi se polica gdje djeca mogu uzeti sjedalicu kako bi sjeli pred oltar. Zahvaljujem se gospodinu Mariju Humer čija je dobrota to omogućila.

Zbog dotrajalosti obnovili smo za potrebe bogoslužja 4 korporala i 5 purifikatoria. Nabavila ih je i uradila gospođa Slavica Relatić. Hvala joj na daru i susretljivosti.

  1. Obnovimo Leopoldov kip.

Tijekom spremanja pronašli smo drveni kip svetog Leopolda. Djelo je kipara Jarma, koji je izradio i visoki reljef sv. Poliona u Đakovu i mnoga druga djela po našoj nadbiskupiji. Vrijeme je učinilo svoje i kip je stradao. Obnovimo ga za naš jubilej.

  1. Župna kateheza, upisi

U utorak 2. listopada na spomendan Svetih Anđela čuvara biti će upis djece 3. razreda osnovne škole na župnu katehezu. Potrebno je doći sa djetetom na svetu misu u 18.30 sati a nakon svete mise biti će upis djece u vjeronaučnoj dvorani.

Isti dan u 20.00 sati biti će upis učenika 1. razreda srednje škole u pripravu za sakrament svete Potvrde.

U srijedu 3. listopada u 20.00 sati biti će upis učenika 2. razreda srednje škole među kandidate za sakrament svete Potvrde.

Župna kateheza (vjeronauk) je stvar izbora. Nitko nije prisiljen prijaviti se na njega. No, samo prijavljena djeca mogu pristupiti sakramentima.

Odredbom Hrvatske Biskupske Konferencije djeca, kako bi mogla pristupiti sakramentima, moraju pohađati školski vjeronauk.

Pri prijavi potrebno je donijeti na uvid potvrdu o završenom 2. razredu OŠ te 8. razreda OŠ i 1. SŠ na kojem je vidljivo da je učenik pohađao školski vjeronauk. (školsku knjižicu ili svjedođbu).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *