ŽUPNE OBAVIJESTI 21. – 28. SRPNJA 2019.

1.Ljetni raspored svetih misa

U mjesecima srpnju i kolovozu svete mise tijekom tjedana biti će ujutro u 8.00 sati.

 

2 . Obljetnica posvete župne crkve 30. srpnja

  1. srpnja 1989. godine na obljetnicu preminuća sv. Leopolda Mandića biskup Ćiril Kos posvetio je župnu crkvu i oltar u koji su pohranjene relikvije svetih Rimskih prvomučenika, sv Justine mućenice i sv Leopolda Mandića. Prošlo je od toga svetoga čina 30 godina. Toga dana je i godišnje klanjanje za našu župu.

Svečanu svetu misu ćemo slaviti u 18,30 sati. Upaliti ćemo svijeće na mjestima posvete crvenih zidova te započeti svetu misu kađenjem oltara i obredom škropljenja. Nakon svete mise nastaviti ćemo slavlje klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u znak zahvalnosti i kao zadovoljštinu za grijehe i propuste kojima se Boga vrijeđa. Također ćemo izmoliti molitve koje propisuje potpuni oprost.

  1. Ženidbeni navještaj

Dario Puškarić i Patricija Andrić žele sklopiti katolički brak

u župi Svih Svetih u Đakovu 27. 7. 2019.

  1. Osvrt i zahvala za Mladu misu

 

Želim se zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji proslave Mlade Mise.

Hvala svim sklopljenim rukama na molitvi kako bi sve prošlo u najboljem redu. Hvala svim rukama pruženim za pomoć u uređenju župne crkve i dvorišta tijekom trodnevnice kao i prije i poslije Mlade mise. Hvala svima koji su svojim sposobnostima, dobrima, i novcem pomogli proslavi.

Za proslavu Mlade mise osim namirnica i pića prikupljeno je 11.453,40 HRK. Od toga novca kupljena je svečana garnitura za svetu misu. Ona se sastoji od 12 novih misnica, 10 bijelih i 2 krem boje, jednog pluvijala s štolom i dvije pale. Izradila ih je vezionica Urbanowich u Wroclavu. Servisirane su velike orgulje i ugrađeni u njih novi zvučnici, kupljeno cvijeće i svečana alba. (platio jesam, dužan nisam.)

Mladomisnik i njegova obitelj darovali su župnoj crkvi veliki oltarnik i dva manja, novi kalež i pripadajuću patenu.

Neka sve ovo bude dragom Bogu na čast i slavu a nama na spasenje, ponos i diku, našega svetišta i župe i domaćeg sina vlč. Leopolda. Dao dragi Bog da uskoro opet proslavimo Mladu misu.

 

Osijek 21. srpnja 2019.

 

                  Tomislav Benaković

                                                                                        župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *