ŽUPNE OBAVIJESTI 28. SRPNJA – 4. KOLOVOZA 2019.

1.Ljetni raspored svetih misa
U mjesecima srpnju i kolovozu svete mise tijekom tjedana biti će ujutro u 8.00 sati.
2 . Obljetnica posvete župne crkve 30. srpnja
30. srpnja 1989. godine na obljetnicu preminuća sv. Leopolda Mandića biskup Ćiril Kos posvetio je župnu crkvu i oltar u koji su pohranjene relikvije svetih Rimskih prvomučenika, sv. Justine mučenice i sv. Leopolda Mandića. Prošlo je od toga svetoga čina 30 godina. Toga dana je i godišnje klanjanje za našu župu.
Svečanu svetu misu ćemo slaviti u 18,30 sati. Upaliti ćemo svijeće na mjestima posvete crvenih zidova te započeti svetu misu kađenjem oltara i obredom škropljenja. Nakon svete mise nastaviti ćemo slavlje klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u znak zahvalnosti i kao zadovoljštinu za grijehe i propuste kojima se Boga vrijeđa. Također ćemo izmoliti molitve koje propisuje potpuni oprost.
4. Oprosti
Kada čovjek počini grijeh dobiva dvostruku kaznu vječnu i vremenitu. Putem ispovijedi dobivamo oproštenje od vječne kazne za grijeh, sada, što je s vremenitim kaznama? Je li ih moguće zauvijek izbrisati i kakvi su u biti uvjeti za to?
Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvijete postiže posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, ovlašteno dijeli i primjenjuje blago Kristovih i svetačkih zadovoljština.
Svaki vjernik može bilo djelomične bilo potpune oproste ili dobiti za se ili namijeniti za pokojne kao molitvu.
Da bi se dobio oprost potrebno je: – pohodit župnu crkvu
– biti u stanju milosti (bez teškog grijeha)
– sudjelovati na svetoj misi te se pričestiti
– izmoliti Očenaš i Vjerovanje
– molitvu na nakanu svetoga oca (običaj je da se moli Zdravo Kraljice…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *