ŽUPNE OBAVIJESTI

Župni ured radi:

 

od utorka do petka od 10.30 do 12.00 sati.

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

zahvala za pomoć

Želim se zahvaliti svima koji su pripomogli u uređenju donje kapele sv Josipa. Kako molitvama tako i financijski kako dolaskom u ured tako i uplatom na tekući račun župe. Polako se prikupljaju sredstva. Hvala na podršci u radu. Svatko ima svoj razlog i nakanu da se preporuči dragom Bogu da se zahvali za primljena dobročinstva. Također da ostavi generacijama iza sebe svjedočanstvo vjernosti i predanja.

 

Pobožnost sv. Ani

 

U lijepom broju smo se okupili kroz trodnevnicu sv. Ani. Podijeljeno je oko 150 pričesti. Molili smo za naše trudnice, rodilje, majke, supruge i bake. Potrebni smo molitve za naše obitelji. Znamo da obitelj koja moli zajedno i ostane zajedno.

 

Slavlje posvete župne crkve i oltara

posvetu crkve i oltara proslaviti ćemo u četvrtak 30. srpnjaSvečanu svetu misu ćemo slaviti u 18,30 sati. Upaliti ćemo svijeće na mjestima posvete crvenih zidova te započeti svetu misu kađenjem oltara i obredom škropljenja. Nakon svete mise nastaviti ćemo slavlje klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u znak zahvalnosti i kao zadovoljštinu za grijehe i propuste kojima se Boga vrijeđa.

 

Oprosti

Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvijete postiže posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, ovlašteno dijeli i primjenjuje blago Kristovih i svetačkih zadovoljština.

 

Svaki vjernik može bilo djelomične bilo potpune oproste ili dobiti za se ili namijeniti za pokojne kao molitvu.

Da bi se dobio oprost potrebno je:  pohodit župnu crkvu, biti u stanju milosti (bez teškog grijeha) sudjelovati na svetoj misi te se pričestiti izmoliti Očenaš i Vjerovanje molitvu na nakanu svetoga oca (običaj je da se moli Zdravo Kraljice)

 

Osijek, 26. srpnja 2020.

          Tomislav Benaković

                                                                              župnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *