Doživotni zavjeti s. Ivančica Fulir

Na blagdan Navještenja Gospodnjega, 25. ožujka 2021., u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića pod sv. Misom u 11:00 sati u Osijeku s. Ivančica Fulir položila je svoje doživotne zavjete. Za Provinciju Marijinih sestara čudotvorne medaljice to je bio posebno velik i radostan događaj. Nakon razdoblja formacije i intenzivne pripreme kroz mjesec dana u Provincijalnoj kući s. Ivančica se brižno pripremila za ovaj veliki životni korak uranjajući u molitvu, čitanje Božje Riječi, euharistijsko klanjanje, marijansku duhovnost te sestrinsko zajedništvo. Posebna i duboka priprema bile su osmodnevne duhovne vježbe koje je vodio p. Ike Mandurić u ignacijanskom stilu – kako postići ljubav da „ne živim više ja, nego da Krist živi u meni!“

Svečano misno slavlje i obred zavjetovanja započeo je procesijom iz Provincijalne kuće u župnu crkvu Leopolda u zajedništvu s desetak svećenika, 30-ak redovnica i okupljenih vjernika, a predvodio je nadbiskup Đuro Hranić. Sv. Misu je animirao župni zbor i zbor Marijinih sestara. Nakon prigodne nadbiskupove homilije u kojoj je protumačio veličinu i značenje evanđeoskih zavjeta u suvremenom svijetu, župnik vlč. Tomislav Benaković pjevao je litanije Svih svetih, a onda je uslijedilo samo zavjetovanje. S Ivančica je u ruke Vrhovne poglavarice s. Irme Makše položila svoje zavjete u prisutnosti svjedoka s. Kaje Ljubas provincijalne poglavarice i s. Samuele Markanović magistre juniorata. Nadbiskup je zatim izmolio svečani blagoslov i posvetu zavjetovanice: „…danas dolikuje da Tvoja kuća odzvanja novom pjesmom, zbog ove naše sestre koja je poslušala Tvoj poziv i predala se božanskoj službi. Zato Gospodine, pošalji dar Duha Svetoga na ovu svoju službenicu, koja je sve ostavila poradi Tebe. Neka na njoj, Oče, odsijava lice tvoga Krista, da svi koji ju promatraju spoznaju da je On nazočan u Tvojoj Crkvi. Učini, molimo, da sačuva slobodno srce dok se brine za braću, da pritječući u pomoć bijednima, pridiže Krista patnika, da motreći što je ljudsko, vide Božju providnost na djelu. Darujući svoj život, ubrza dolazak kraljevstva, dok ne zavrijedi pridružiti se Tvojim svetima u nebeskoj domovini. Po Kristu našem Gospodinu.

Na kraju obreda s. Ivančici je s. Kaja Ljubas predala zavjetni križ riječima:”Primi  i nosi ovaj znak svoga predanja i neka te cijeloga života podsjeća da si se predala Bogu. Nakon sv. Mise uslijedilo je čestitanje i druženje ispred župne crkve, a onda kod zajedničkog stola u samostanu Marijinih sestara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *