ŽUPNE OBAVIJESTI

Župni ured radi:

ukoliko župnik nije sprijećen

utorak – petak od 10.30 do 12.00

i po potrebi nakon svete mise

Za sve ostalo tu je tel. broj 031/ 280 777.

 

OGRANIČAVANJE BROJA PRISUTNIH NA MISI

Ograničen je broj vjernika na liturgijskim slavljima. Jedna osoba na 4 kvadratna metra. Primijenjeno na našu župnu crkvu to je  161 osoba.  Pozvani smo pridržavati se odredbi i distance.

Upotreba maski je obavezna za sve koji prisustvuju kao i dezinfekcija ruku.

 

Hrvatska provincija Marijinih sestara u Osijeku, dobila je novu provincijalnu poglavaricu s. Samuelu Markanović. Nama poznatu po sviranju na misnim slavljima i kao voditeljicu velikoga zbora. Školskoj djeci poznata kao vjeroučiteljica.

Novoizabranoj provincijalnoj poglavarici želimo svako dobro i da Božji blagoslov prati njezin rad i služenje Provinciji.

 

Mala Gospa 2021.

Lijepi odaziv na trodnevnu pripravu „Male Gospe“ pokazao je naše zajedništvo u molitvi oko oltara i ispred Gospinog lika. Zazivajući silu Duha Svetoga preporučili smo se zagovoru nebeske Majke za našu djecu u početku školske godine kao i za svoje osobne nakane i preporuke. Neka Gospodin nagradi naš trud i žrtvu te nam usliši moltvu.

 

Molitva kod Papinog križa.

Utorak 14. 9. u 9.00 sati na blagdan Uzvišenja svetoga Križa udruga vjernika želi iskazati poštovanje križu koji se nalazi na „Čepinskoj cesti“ uz prigodan molitveni program i pjesmu. Pozvani su koji žele i mogu da im se pridruže.

 

Priprava odraslih za sakramente katekumenat

Ovogodišnji katekumenat tj. priprava odraslih na krštenje, svetu pričest i krizmu započinje u župi sv. Mihaela u Tvrđi 12. listopada 2021. u 19.15 sati. Nije se potrebno unaprijed prijavljivat nego doći na prvi susret gdje će biti i upis.

 

 

Osijek, 12. rujna 2021.

          Tomislav Benaković

                                                                               župnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *